Kneskjælven Løpsregler

Kneskjælven arrangeres i utgangspunktet med samme regler som i et vanlig orienteringsløp, men siden Kneskjælven tross alt er litt spesielt er også reglene noe spesielle.

Når Berger og Svelvik O-Lag nå har tatt i bruk elektronisk tidtakersystem (EKT/emiTag) på Kneskjælven er det spesielt viktig at reglene blir fulgt da både resultatliste og adelskalender genereres automatisk og på bakgrunn av gjeldende regler. 

 • Det er ikke lov å bevege seg i terrenget etter at man har fått kjennskap til hele eller deler av løypen og frem til løpet starter. Unntak gjelder kun for løypeleggere.
 • Det er i utgangspunktet fellesstart kl. 10.00, men løpere som forventer å bruke mer enn fire timer anbefales å starte tidligere. Hvor mye tidligere må avgjøres av den enkelte, men det er ikke mulig å starte før kl. 08.00 (starten er bemannet fra kl. 08.00) og ikke etter 09.15.
  Vi vil oppfordre alle som starter tidlig til å ikke starte så tidlig at de kommer først i mål! For tilskuere og de i målområdet så er det fint om de beste løperne er de første i mål.
 • Løpere som ikke deltar på fellesstarten kl. 10.00, vil ikke kunne oppnå mer enn 400 poeng på Adelskalenderen.
 • Alle løpere må selv passe på at de blir registrert ved start og ikke minst at løperbrikken blir aktivert. For løpere som starter før fellesstarten, begynner tiden å gå når løperbrikken aktiveres, mens for løpere som starter på fellesstaten begynner ikke tiden å gå før fellesstarten går. Løpere som deltar på fellesstarten må aktivere brikken så snart de kommer opp til startområdet.
 • Alle poster må tas i riktig rekkefølge. Finner man ut at man har hoppet over en post må man løpe tilbake og ta postene i riktig rekkefølge. Det vil si at hvis man etter å ha stemplet på post 3 finner ut at man har hoppet over post 2, så må man løpe tilbake til post 2 og stemple her for så å løpe til post 3 og stemple her en gang til. Poster som ikke er tatt i riktig rekkefølge vil bli håndtert som om man ikke har vært på posten.
 • Løpere som ikke har vært på alle postene vil få lagt til 30 minutter på tiden for hver post som mangler. Dette gjelder selvfølgelig ikke hvis en post skulle ligge feil eller være borte.
 • Løpere må på matstasjonene i tillegg til vanlig stempling manuelt skrive seg på listen som er oppslått eller sørge for at de blir skrevet opp.
 • Tiden i mål vil bli beregnet etter når man stempler på målposten, men vinneren kan bli vurdert av mannskapet i målområdet (målfoto). Delt seier er ikke aktuelt i Kneskjælven!
 • Løpere som ikke har kommet i mål til kl. 15.00 vil ikke få løpet godkjent. Dette av hensyn til den tidkrevende jobben det er å ha resultatlisten og Adelskalenderen klar til Banketten kl. 19.00. Siste matstasjon må passeres innen 13.30. Dusj er også stengt fra kl. 15.00.
 • Løpere som har lånt løperbrikker er økonomisk ansvarlig for disse (gjeldende pris på Idrettsbutikken).
 • Løpsleder vil kunne avvike disse løpreglene når dette vurderes fornuftig.

På vanlige orienteringsløp er det ikke lov å "henge", men denne reglen gjelder ikke på Kneskjælven. Om det er moralsk riktig å løpe forbi en du har ligget bak hele veien de siste meterne, får bli opp til hver enkelt å vurdere.