Turorientering i Svelvikmarka

Det har vært arrangert turorientering i Svelvikmarka i nesten 50 år. Tidligere hadde de tre klubbene Nesbygda IF, Berger IL samt Berger og Svelvik O-Lag hvert sitt opplegg. Men fra 2019 har vi samarbeidet om dette. Totalt henger det ca 120 tur-o poster i Svelvikmarka. 

Turorientering.no

Vår primære kanal for alt som er knyttet til turorientering er https://turorientering.no/svelvik. Dette er en nasjonal portal for alt som har med turorientering å gjøre. Her kan du få informasjon, kjøpe kart og registrere poster.

Hva er Tur-O

Jo, det er først og fremst et tur- og trimtilbud hvor alle kan delta. Tur-O passer for alle: familier og enslige, unge og gamle, trente og utrente. Du bestemmer selv når du vil ta postene, hvilken runde du vil gå og hvor mange poster du vil ta av gangen.

Deltakerkonvolutt med alt av materiell koster i år kroner 250,-. I denne følger det med et klippekort. Ekstra klippekort for andre familiemedlemmer koster kroner 50,-. I deltakerkonvolutten er det hele 5 kart over forskjellige områder i Svelvikmarka. Totalt 135 poster.


Når

Sesongen starter som regel så fort snømengden tillater det og varer til siste helgen i september.

Postplassering

Det kan lønne seg å ta postene i nummerrekkefølge. Studer kartet før du går ut og planlegg hvilken runde du vil ta. Postene. er markert i terrenget med rød/hvite postflagg og en klippetang som henger i en snor nær flagget. Ikke klipp i postflagget!!!!!!

Feil med postene bes starks meldes til undertegnede!

Kontrollkortet / klippekortet

På kortet finner du ruter med tall etter bokstaver som tilsvarer merkingen på postflagget, samt kort beskrivelse av kartdetaljen der posten er plassert i terrenget. Husk å klipp i riktig rute på kontrollkortet før du går fra posten! I deltakerkonvolutten finnes bare et klippekort. Hvis det er flere personer som går sammen, kan dere få kjøpt ekstra kort for kr. 50,- i de vanlige utsalgsstedene våre. For å bli registrert må hver deltaker ha sitt eget kontrollkort.

Innsending av klippekort

Kortet bør leveres til undertegnede så snart dere har fullført årets Tur-O og senest 1. november. Husk påføring av navn, adresse og fødselsår. På grunn av statistikkføring vil vi gjerne ha kortet ditt selv om du ikke har vært på nok poster til å få et merke.

Merkekrav

  • Under 10 år: 15 poster
  • Under 12 år / over 65 år: 40 poster
  • Alle andre: 50 poster

Merkeutdeling

Vil skje på neste års åpningsdag hvis ikke annet annonseres. Merker kan man også få ved å kontakte Trude Hansen.

Berger og Svelvik O-Lag ønsker alle gamle og nye Tur-O deltakere velkommen til nok en sesong med turorientering i Svelvikmarka.


 

Trude Hansen

Østlia 14

957 48 407